Advies
Orienteren
Bezichtigen
Waardebepaling
Onderhandelen
Kopen
Aankoop Begeleiding
Offerte aanvragen
Nieuwbouw
Tarieven
FAQ
Financieel
Hypotheek
Keuring
Taxatie
Verzekering
NotarisOfferte aanvragen
Aankoopbegeleiding : Veel gestelde vragen (FAQ)


1) Wat voor Aankoopmakelaar kan ik verwachten?

De Aankoopmakelaar is een ervaren, regionaal werkende makelaar en is doorgaans aangesloten bij een beroepsorganisatie, bijvoorbeeld NVM, VBO, NWWI of LMV. Meestal hebben zij een eigen makelaarskantoor waardoor u desgewenst ook afspraken kunt maken voor het in de verkoop nemen van uw huidige woning.

2) Ik kan toch ook naar een makelaar hier in de buurt gaan? Wat zijn de tarieven die hier doorgaans voor worden berekend?

Het is uiteraard mogelijk om naar een lokale makelaar te gaan. Meestal zijn er goede contacten tussen de makelaars onderling wat het belang (Uw belang) kan verstoren. In dit geval zal niet snel het onderste uit de kan worden gehaald.

3) Kan ik ook deeldiensten afnemen?

Ja. Het is ook mogelijk om deeldiensten af te nemen, bijvoorbeeld taxatierapport of een bouwtechnische keuring. Neem daarom gerust even vrijblijvend contact met ons op.

4) Bij aankoop heb ik ook een taxatierapport voor de hypotheek nodig. Kan de Aankoopmakelaar dit ook verzorgen?

Geldverstrekkers accepteren geen taxatierapport dat is opgesteld door een makelaar welke betrokken is bij de aan- of verkoop van een onroerende zaak. U dient hiervoor een onafhankelijke taxateur in de arm te nemen. Informeer vrijblijvend naar de tarieven en kortingsmogelijkheden bij combinatie van onze diensten.

5) Ik ben hypotheekadviseur bij een bank of intermediair. Kan ik ook klanten doorverwijzen naar deze service en wat voor voordeel zit hieraan?

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Het voordeel is dat u min of meer grip heeft op het aankooptraject. De Aankoopmakelaars welke zijn verbonden aan het netwerk hebben een contractuele verbintenis dat zij geen cliŽnten die aan hen worden doorverwezen kunnen benaderen voor hypotheken of verzekeringen. U loopt dus ook minder snel het risico dat de verkopend makelaar uw cliŽnt zal benaderen. Overigens zijn er voor hypotheekadviseurs interessante kortingen of aanbrengprovisies te krijgen.

Aankoopmakelaar nodig voor uw droomwoning? Vraag een offerte aan...

 
Copyright © BIJN DisclaimerColofon